Quebit team

Het belang van een SSL certificaat

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Een SSL certificaat is een beveiligingsmethode die ervoor zorgt dat persoonlijke gegevens zoals namen, adressen, creditcardnummers of telefoonnummers versleuteld worden. Zo kunnen deze gegevens alleen gelezen worden door personen waarvoor dit bestemd is.

Hoe kun je een SSL certificaat op een website herkennen?

Het is eigenlijk heel simpel om de SSL certificaat op een website te herkennen. Een website die (deels) beveiligd is met dit certificaat herken je aan de URL die voor het webadres staat.

  • ‘http://’  betekent niet beveiligd
  • ‘https://’ betekent wel beveiligd

Zie je ook een groen hangslot? En je leest het woord ‘veilig’ hierachter? Dan heb je te maken met een goed beveiligde verbinding.

Zichtbare veiligheid en betrouwbaarheid voor de klant

Een SSL certificaat wordt op de server geïnstalleerd. Met dit certificaat heb je zekerheid dat de (klant)informatie in bijvoorbeeld formulieren op de website naar de juiste server verstuurd wordt en niet van buitenaf leesbaar is doordat de informatie wordt versleuteld. Uiteindelijk ziet de klant op deze manier dat een webpagina echt veilig en betrouwbaar is. Dit is natuurlijk essentieel om hun vertrouwen te winnen!

Online bezoekers letten op betrouwbaarheid. Zij zoeken naar bewijs van veiligheid op de website. Denk hierbij aan keurmerken of recensies geschreven door klanten. Veiligheid komt daar nog eens bij en wordt ook steeds belangrijker voor de bezoeker. Verkoop je producten online en heb je nog geen SSL certificaat? Dan loop je het risico dat jouw verkopen minder zijn dan wanneer je wel een SSL certificaat hanteert, omdat niemand het risico wil lopen dat zijn of haar gegevens worden gestolen. Een SSL certificaat straalt zekerheid uit. Voor zowel jou als jouw klant.

Laat zien dat je veiligheid serieus neemt

Naast het optimaliseren van de veiligheid van de website zorgt het certificaat ook dat jouw website serieus genomen wordt door Google. Google ziet hieraan dat je de veiligheid van jouw websitebezoekers serieus neemt!

Geïnteresseerd?

Wil je jouw website ook laten voorzien van een SSL-certificaat? Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

Lees ook ons blog ‘Van http naar https‘!


Dit blog is geschreven door

manager operations Kirsten
Kirsten van Beek Operations manager