Google partner
0297 745 555
Het belang van een SSL certificaat

Het belang van een SSL certificaat

SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Een SSL certificaat is een beveiligingsmethode die ervoor zorgt dat persoonlijke gegevens zoals namen, adressen, creditcardnummers of telefoonnummers versleuteld worden. Zo kunnen deze gegevens alleen gelezen worden door personen waarvoor dit bestemd is.

Hoe kunt u een SSL certificaat op een website herkennen?

Het is eigenlijk heel simpel om de SSL certificaat op een website te herkennen. Een website die (deels) beveiligd is met dit certificaat herkent u aan de URL die voor het webadres staat.

      ‘http://’  betekent niet beveiligd

  • ‘https://’ betekent wel beveiligd

Ziet u ook een groen hangslot? En het leest u het woord ‘veilig’ hierachter? Dan heeft u te maken met een goed beveiligde verbinding.

Zichtbare veiligheid en betrouwbaarheid voor de klant

Een SSL certificaat wordt op de server geïnstalleerd. Met dit certificaat heeft u zekerheid dat de (klant)informatie in bijvoorbeeld formulieren op de website naar de juiste server verstuurd wordt en niet van buitenaf leesbaar is doordat de informatie wordt versleuteld. Uiteindelijk ziet de klant op deze manier dat een webpagina echt veilig en betrouwbaar is. Dit is natuurlijk essentieel om hun vertrouwen te winnen!

Online bezoekers letten op betrouwbaarheid. Zij zoeken naar bewijs van veiligheid op de website. Denk hierbij aan keurmerken of recensies geschreven door klanten. Veiligheid komt daar nog eens bij en wordt ook steeds belangrijker voor de bezoeker. Verkoopt u producten online en heeft u nog geen SSL certificaat? Dan loopt u het risico dat uw verkopen minder zijn dan wanneer u wel een SSL certificaat hanteert, omdat niemand het risico wil lopen dat zijn of haar gegevens worden gestolen. Een SSL certificaat straalt zekerheid uit. Voor zowel u als uw klant.

Laat zien dat u veiligheid serieus neemt

Naast het optimaliseren van de veiligheid van de website zorgt het certificaat ook dat uw website serieus genomen wordt door Google. Google ziet hieraan dat u de veiligheid van uw websitebezoekers serieus neemt!

Geïnteresseerd?

Wilt u uw website ook laten voorzien van een SSL-certificaat? Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

Heeft u wel al een SSL certificaat? Lees hier dan meer over SEO veiligheid!

Recente projecten
Relaties over Quebit

Door de heldere aanwijzingen in het plan kon ik zelf aan de slag en heb ik alle concrete adviezen direct kunnen toepassen op mijn eigen website.

Boy van der Roest, Damas Facilitaire Groothandel Lees meer

Quebit was eigenlijk het eerste bedrijf waar ik een goed gevoel bij had. Zij tonen echt interesse in mijn zaken en zijn helder in wat ze voor mij kunnen betekenen.

Marten Horden, Horden Zonwering Lees meer

In de anderhalf jaar dat we nu met Quebit bezig zijn heb ik 30 tot 35% meer omzet gekregen. Dat is een stuk meer dan ik had verwacht.

Alex Simons, Quality Steigers en Sealing Lees meer

Mijn ervaring met Quebit – Korte lijnen, duidelijke communicatie en ze bouwen een mooi en professioneel product voor een eerlijke prijs. Daar hou ik van!

Alex van Dooren, Van Dooren Transport