Quebit team

De kracht van visuele content

Verschillende sociale netwerken als Instagram en YouTube hebben er in mee geholpen de weg vrij te maken voor foto’s, infographics en video’s. Het spreekwoord spreekt dan ook voor zich: ‘Een foto zegt meer dan 1000 woorden’. Nog elke dag wordt dit bewezen door de grote hoeveelheid aan visuele content die verspreid wordt op sociale netwerken. Desondanks zien veel bedrijven hier toch de waarde nog niet van in. Quebit weet er alles van en licht graag toe wat het voor jouw bedrijf kan betekenen.

Visuele content als marketinginstrument

Sociale netwerken als Instagram en Pinterest zijn al geruime tijd in opmars en ook bedrijven pikken daar hun graantje van mee. Elke dag worden er zo’n 500 miljoen foto’s geplaatst en deze blijven niet ongezien door fervente gebruikers. Gemiddeld kijken mensen namelijk 221 keer per dag op de telefoon. Het menselijk brein is van nature ingesteld op geprinte media en dus is visuele content gemakkelijk te interpreteren door consumenten. Afhankelijk van je bedrijfsactiviteiten is visuele content een uitstekende manier om je te onderscheiden van concurrenten. De mogelijkheden die sociale netwerken vandaag de dag met zich mee brengen verlenen zich hier uitstekend voor.

Als je het doet, doe het dan goed

Het is belangrijk om te weten dat visualisatie aan bepaalde eisen moet voldoen. Het is namelijk bedoeld om snel de aandacht van de consument te kunnen trekken. Een lange video met weinig variatie zal dus haaks staan op hetgeen waar een succesvolle video eigenlijk aan zou moeten voldoen. Quebit heeft de knowhow die nodig is om video marketing juist in te kunnen zetten. Belangrijk is dat de video op een bepaalde manier voorziet in de behoefte van je klant. Of dat nu direct of indirect is. Zo kan de klant bijvoorbeeld gemotiveerd worden een aankoop te doen d.m.v. reclame. Echter kan je de klant ook indirect stimuleren een aankoop te doen. Neem bijvoorbeeld een reisbureau die reizigers laat vloggen. Zo lever je relevante content zonder deze in verband te brengen met je merk. Video marketing is bij uitstek geschikt i.c.m. het uitbesteden van social media door Quebit!

Neem contact met ons op!

Hebben wij jouw aandacht weten te trekken met deze blog? Graag komen wij met je in contact om de mogelijkheden door te bespreken. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Uithoorn, maar ook kunnen wij bij jou langskomen. Graag laten we zien wat visuele content voor jouw bedrijf kan betekenen!

Lees hier ook ons blog over user-generated content!


Contactformulier

Dit blog is geschreven door

Dylan van Essen
Dylan van Essen Online Marketeer