Quebit team

Het belang van contentmarketing

Wat is contentmarketing dan precies?

Contentmarketing is het maken, aanbieden en verspreiden van informatie doormiddel van tekst, afbeeldingen en videomateriaal om de (zoek)vraag van de consument zo goed mogelijk te beantwoorden. Het enthousiast maken van de doelgroep door middel van informatie op de juiste plek en op het juiste moment. Middels content conversies binnenhalen.

Waarom is contentmarketing zo belangrijk?

De consument is tegenwoordig goed voorzien in digitale tools en zoekt steeds meer online naar antwoorden op zijn of haar vraag of probleem. Met contentmarketing speel je hier op in door op de juiste manier via het juiste kanaal in te spelen op de behoefte van de consument, oftewel het aanbieden van het antwoord op de zoekvraag. Dit kan zowel door tekst, afbeeldingen, video of geluidsfragmenten.

Hoe zet ik contentmarketing in?

Consumenten verwachten steeds meer transparantie vanuit het bedrijfsleven. Door inzicht te geven in het bedrijf, de dienstverlening en daarmee met oplossingen te komen voor het probleem van de consument kan het bedrijf de consument informeren en interesseren. Het regelmatig schrijven van blogs, het versturen van nieuwsbrieven en het inzetten van social media dragen hieraan bij. Het inzetten van contentmarketing maakt de doelgroep enthousiast. Daarom is het van belang contentmarketing goed in te zetten doormiddel van een goed doordachte strategie. Wat en wie wil ik bereiken? Welk doel heb ik voor ogen? Welke kanalen zijn van belang?

Samengevat; maak er werk van!

Contentmarketing is het verschaffen van relevante informatie aan jouw doelgroep en vaak zelfs het bieden van een antwoord of oplossing op hun (zoek)vraag. De transparantie bieden in het bedrijf naar de doelgroep toe zorgt hierin voor succes. Denk aan het delen van relevantie informatie, tips & tricks of een kijk in het bedrijf. Van belang is wanneer en hoe je dit wilt delen met de doelgroep.

Quebit helpt je verder

Na dit blog nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Wil je weten hoe contentmarketing er voor je uit kan zien? Of heb je een vraag over onze dienstverlening? Neem direct contact met ons op! Wij adviseren je graag en denken met je mee! Volg ons ook op Facebook!

Leer hiet het blog over 4 inspirerende Online Marketing voorbeelden!


Laat onderstaand uw gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met u op!

Dit blog is geschreven door

marketing manager Jeroen
Jeroen Kemp Online marketing manager