Quebit team

Instagram marketing inzetten

Instagram is een veelgebruikt en nog steeds een groeiend social media platform. Het belangrijkste doel van Instagram is het delen van foto’s met jouw volgers. Hierdoor kan het gebruik van Instagram met name gezien worden als ontspanning en tijdverdrijf. Door het grote bereik van Instagram biedt dit platform ook direct nieuwe kansen voor bijvoorbeeld bedrijven. Naast de twee genoemde doeleinden kan Instagram ook gebruikt worden voor advertentie doeleinden door bedrijven. Instagram marketing gaat een steeds grotere rol spelen voor bedrijven, daarom vertellen wij je graag meer over deze marketing tool en de belangrijkste voordelen voor jouw bedrijf in deze blog!

Wat is Instagram Marketing?

Instagram marketing is simpel gezegd het uitvoeren van marketing acties op het platform. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het promoten van producten maar zelfs het verkopen van producten. Met name deze tweede functie is sterk toegenomen in de laatste jaren. Instagram biedt tegenwoordig de functie om in een gedeelde post direct te verwijzen naar een specifiek product in jouw webshop. Deze functie van Instagram marketing maakt het mogelijk dat social media gebruikers gemakkelijk jouw producten kunnen kopen wanneer zij aan het rondneuzen zijn op hun tijdlijn.

Alle voordelen op een rijtje

Instagram marketing is dan ook een perfecte manier om jouw bedrijf op de kaart te zetten bij social media gebruikers. Wat zijn dan precies de belangrijkste voordelen van deze marketing tool?

  • Instagram marketing is een gebruiksvriendelijke manier om te adverteren. Dit kanaal verplicht je namelijk niet om aparte campagnes op te zetten, dit in tegenstelling tot andere social media platforms.
  • Door het visuele gebruik van Instagram maken jouw producten een grotere kans op de markt. Wat houdt dit precies in? Social media gebruikers zullen eerder aan jouw producten denken wanneer zij dit visueel hebben gezien in vergelijking met wanneer zij hierover alleen gelezen hebben.
  • Door Instagram marketing te gebruiken kunt u gemakkelijk de juiste doelgroep benaderen. Wat betekent dit? Instagram biedt veel gedetailleerde targeting opties, zodat je zo snel mogelijk de meeste potentiële klanten bereikt.
  • Door het gebruik van hashtags in jouw Instagram post kun je naast jouw huidige volgers ook nieuwe potentiële klanten bereiken. Wanneer je in de titel van de post voor een bepaald woord een hashtag plaatst, kunnen Instagram gebruikers jouw gedeelde foto vinden wanneer zij zoeken op dat specifieke woord. Waardoor je een veel breder publiek kunt bereiken.

Meer weten? Neem contact op!

Ben je na het lezen van deze blog nog geïnteresseerder in Instagram marketing en ben je benieuwd hoe je dit het best kunt toepassen? Neem dan contact met ons op!


Dit blog is geschreven door

online marketeer Kimberly
Kimberly de Bruin Online Marketeer