Quebit team

Linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een manier om hoger in de zoekresultaten te komen. Het werkt goed, omdat je relevantie wordt bepaald doordat andere schrijvers naar je refereren. Wanneer je dus goede content produceert welke gedeeld wordt op de sociale media dan heb je de eerste stappen al gezet. Wanneer dit er uiteindelijk voor zorgt dat mensen uit de branche jouw naam of bedrijf aanhalen in artikelen, dan is je strategie geslaagd!

De Google ideologie achter Linkbuilding

Opdrachtgevers van Quebit vragen me regelmatig of ze deze dienst niet kunnen inkopen bij ons. Op dit moment kiezen wij ervoor om dus ‘Nee’ te verkopen. Het lastige van Linkbuilding is namelijk dat de Google ideologie ervoor staat dat deze organisch tot stand moet komen. Simpelweg vragen om een linkje is dus niet toegestaan en het kopen van links al helemaal niet!

Share and comment

Wanneer je een artikel zoals deze op de sociale media plaats kun je bijvoorbeeld ook eens vragen of collega’s of relaties de post delen en comments plaatsen. Dat is toch iets anders dan het systematisch genereren van links. Het is dubbel, want goed gevonden worden in Google levert omzet op voor onze opdrachtgevers en zo creëren we waarde in de markt. Toch doen we er niets mee.

Strategy is key

Het is veel te simpel om te zeggen dat wanneer je goede content levert en vernieuwend bent, mensen het uiteindelijk toch wel zullen gaan oppikken. In jouw strijd in het worden van een merk (als bedrijf of persoonlijk), is het raadzaam om een strategie aan te houden. Verder gaat het sneller wanneer je samen optrekt met andere vakidioten!

Meer weten? Neem contact op!

Wil je meer weten over het toepassen van Linkbuilding en welke strategie je hierbij het beste kunt aanhouden? Neem dan contact met ons op!

Lees ook ons blog over wat een Google Penalty is!


Dit blog is geschreven door

Online marketeer Clarice
Clarice Egbers Online Marketeer