Quebit team

4 inspirerende Online Marketing voorbeelden van bedrijven!

E-commerce bedrijven schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond en bereiken de consument door middel van online marketing. Het is een aantrekkelijk marketinginstrument waarmee je doelgroep uitstekend bereikt kan worden. Big data, content marketing, social media, visual search, Artificial Intelligence en een hoop andere marketingjargon helpen bedrijven om op te vallen bij de consument. Het zal je dan ook niets verbazen dat het belangrijk is om je te onderscheiden van andere bedrijven die online actief zijn. Dit doe je door middel van een uitgedacht online marketing plan, dat Quebit op maat voor jou kan maken. In deze blog lichten we 4 bedrijven uit die op inspirerende wijze voet aan de grond wisten te zetten!

Bol.com

Het ultieme voorbeeld van een webwinkel die optimaal gebruik maakt van digitale media. De Nederlandse consument is op sociale media te vinden en daarom voert het bedrijf een social media strategie waarmee service wordt verleent aan klanten en tevens contentmarketing wordt uitgevoerd. Relevante content in combinatie met een goede dosis humor heeft Bol.com ‘De Beste Social Media Awards’ voor Beste Webcare en Beste Merk opgeleverd.

Bol.com promotie

AirBNB

Airbnb is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accomomodaties. De oprichters van AirBNB bleken niet genoeg kapitaal te hebben om de huur van een pand te kunnen betalen. Daarom hebben zij in plaats van een bedrijfspand een website gelanceerd. Dat bleek een goede zet. Het bedrijf heeft nu namelijk 150 miljoen gebruikers en een waarde van 31 miljard dollar. Door de community in contact te brengen middels social media en haar ervaringen te tonen inspireren zij de doelgroep.

RTL & Videoland

Soms kun je als bedrijf niet anders dan het over een andere boeg te gooien. Dat is precies wat RTL en Videoland hebben gedaan. Videoland stond als voormalig videotheek op de rand van faillissement en is herrezen na opnieuw te zijn begonnen als online streamingdienst. Met een concurrent als Netflix en in het tijdperk van digitalisering wordt je als bedrijf genoodzaakt te innoveren. RTL had hier oog voor en heeft de dienst overgenomen. Het televisie medium krijgt steeds minder bereik en door programma’s uit te zenden via deze streamingdienst wordt de content van RTL toegankelijker. Een goede keuze, als je het ons vraagt!

Quebit helpt u graag op weg!

In deze blog hebben wij grote bedrijven benoemd die een wijze les met zich meebrengen. Tegenwoordig is online marketing van groot belang voor ieder bedrijf. Quebit helpt jou daar graag mee op weg. Wij doen een online marketing scan of ontwikkelen een online marketing plan voor jouw bedrijf. Daarnaast kunnen wij ook de volledige online marketing uit handen nemen. Heb je vragen m.b.t. onze diensten? Dan kun je contact met ons opnemen, of een afspraak maken! Dit doe je simpelweg door middel van het contactformulier. Wij zullen dan z.s.m. contact met je opnemen!


Contactformulier

Dit blog is geschreven door

Dylan van Essen
Dylan van Essen Online Marketeer