Quebit team

Ransomware virus WannaCry

De afgelopen dagen is het ransomware virus WannaCry veelvuldig in het nieuws geweest. Dit virus besmette in een aantal dagen tijd tienduizenden computers van voornamelijk grote organisaties. Ransomware wordt ook wel ‘gijzelsoftware’ genoemd en zorgt ervoor dat een computer onbruikbaar wordt, tenzij de gebruiker een geldbedrag betaalt. Het virus verspreidde zich via bijlagen in verschillende nep e-mails en sloeg voornamelijk toe bij computers met oudere besturingssystemen, zoals Windows XP en Windows Server 2003.

Oplossingen tegen ransomware

Wilt u voorkomen dat uw computer ‘gegijzeld’ wordt door ransomware? Indien u een verouderd besturingssysteem heeft, dan is het verstandig om deze te laten upgraden. Qubical Amsterdam, partner van Quebit, kan u hierbij helpen. Zij kunnen uw oude besturingssysteem direct upgraden naar Windows10Pro.

Kijk voor meer informatie over het ransomware virus op de website van onze partner Qubical Amsterdam. Daar vindt u ook diverse tips en mogelijkheden om de kans op ransomware te verkleinen.


Dit blog is geschreven door

manager operations Kirsten
Kirsten van Beek Operations manager