Quebit team

Social media: vijf tips voor bedrijven op social media

Social media: een begrip dat niet meer weg te denken is. Echter is er een flink verschil tussen zakelijk en persoonlijk gebruik van social media. Als bedrijf zijnde wil je de lezers van jouw social media post van nuttige informatie voorzien, je wilt dat zij geïnteresseerd raken in jouw product of dienst en dat de social media post misschien wel leidt tot een conversie. Hoe mooi zou dat zijn? Wij kunnen dit natuurlijk volledig voor je uit handen nemen, maar toch lichten wij een tip van de sluier op en delen we vandaag vijf tips die je kunnen helpen om een succesvolle social media post te plaatsen. Simpele tips, die vaak al een wereld van verschil kunnen maken.

  1. Voeg een relevante link toe. Stel: je verkoopt een product. Je beheert een webshop. Je wilt social media gebruiken om een specifiek product uit te lichten. Zorg er dan voor dat de lezer en geïnteresseerde van het product met één klik op de knop bij het product terecht komt en niet eerst nog door de website moet scrollen, klikken en zoeken om het product te vinden. De bezoekers zal dan sneller afhaken.
  2. Zorg voor een call-to-action. Geef de bezoeker een laagdrempelige mogelijkheid om een passende vervolgstap te nemen. Bijvoorbeeld het bekijken van meer informatie, of het doen van een aanvraag.
  3. Mooie content. Een foto plaatsen waarbij de lezer twijfelt over wat ze zien is vaak niet jouw bedoeling. Scherpte, kleurgebruik en herkenbaarheid zijn vaak de basis voor goede content.
  4. Verplaats jezelf eens in de lezer van jouw berichten. Wat zou hen nieuwsgierig maken? Wat zou hen triggeren om op jouw bericht te klikken? Wat verwachten zij wanneer ze op jouw bericht klikken? Probeer dat waar te maken.
  5. Maak een social media planning. Zorg dat je van te voren een globale inschatting maakt van wat je wanneer zou willen posten. Zorg wel voor ruimte voor actuele onderwerpen. Zo blijf je regelmatig onder de aandacht van jouw volgers.

Wij kunnen social media of andere online marketing natuurlijk ook voor je uit handen nemen. Wil je meer informatie over onze dienstverlening of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op!


Dit blog is geschreven door

manager operations Kirsten
Kirsten van Beek Operations manager