Google partner
0297 745 555
Social media: vijf tips voor bedrijven op social media

Social media: vijf tips voor bedrijven op social media

Social media: een begrip dat niet meer weg te denken is. Echter is er een flink verschil tussen zakelijk en persoonlijk gebruik van social media. Als bedrijf zijnde wilt u de lezers van uw social media post van nuttige informatie voorzien, u wilt dat zij geïnteresseerd raken in uw product of dienst en dat de social media post misschien wel leidt tot een conversie. Hoe mooi zou dat zijn? Wij kunnen dit natuurlijk volledig voor u uit handen nemen, maar toch lichten wij een tip van de sluier op en delen we vandaag vijf tips die je kunnen helpen om een succesvolle social media post te plaatsen. Simpele tips, die vaak al een wereld van verschil kunnen maken.

  1. Voeg een relevante link toe. Stel: u verkoopt een product. U beheert een webshop. U wilt social media gebruiken om een specifiek product uit te lichten. Zorg er dan voor dat de lezer en geïnteresseerde van het product met één klik op de knop bij het product terecht komt en niet eerst nog door de website moet scrollen, klikken en zoeken om het product te vinden. De bezoekers zal dan sneller afhaken.
  2. Zorg voor een call-to-action. Geef de bezoeker een laagdrempelige mogelijkheid om een passende vervolgstap te nemen. Bijvoorbeeld het bekijken van meer informatie, of het doen van een aanvraag.
  3. Mooie content. Een foto plaatsen waarbij de lezer twijfelt over wat ze zien is vaak niet uw bedoeling. Scherpte, kleurgebruik en herkenbaarheid zijn vaak de basis voor goede content.
  4. Verplaatst u zich eens in de lezer van uw berichten. Wat zou hen nieuwsgierig maken? Wat zou hen triggeren om op uw bericht te klikken? Wat verwachten zij wanneer ze op uw bericht klikken? Probeer dat waar te maken.
  5. Maak een social media planning. Zorg dat u van te voren een globale inschatting maakt van wat u wanneer zou willen posten. Zorg wel voor ruimte voor actuele onderwerpen. Zo blijft u regelmatig onder de aandacht van uw volgers.

Wij kunnen social media of andere online marketing natuurlijk ook voor u uit handen nemen. Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

 

Recente projecten
Relaties over Quebit

Door de heldere aanwijzingen in het plan kon ik zelf aan de slag en heb ik alle concrete adviezen direct kunnen toepassen op mijn eigen website.

Boy van der Roest, Damas Facilitaire Groothandel Lees meer

Quebit was eigenlijk het eerste bedrijf waar ik een goed gevoel bij had. Zij tonen echt interesse in mijn zaken en zijn helder in wat ze voor mij kunnen betekenen.

Marten Horden, Horden Zonwering Lees meer

In de anderhalf jaar dat we nu met Quebit bezig zijn heb ik 30 tot 35% meer omzet gekregen. Dat is een stuk meer dan ik had verwacht.

Alex Simons, Quality Steigers en Sealing Lees meer

Mijn ervaring met Quebit – Korte lijnen, duidelijke communicatie en ze bouwen een mooi en professioneel product voor een eerlijke prijs. Daar hou ik van!

Alex van Dooren, Van Dooren Transport