Quebit team

Online video marketing: de nieuwe manier van content creatie

Gevonden worden op Google draait om relevantie. Wanneer je langzaam maar zeker omhoog wil komen in de zoekresultaten zul je iedere maand, het liefst zelfs meerdere keren per maand, opnieuw met kwalitatieve content moeten komen. Content bestaat onder andere uit teksten, maar ook uit foto’s en video’s. Het basisprincipe van een online marketingstrategie draait om de lange termijn, wat betekent dat je steeds nieuwe content moet creëren om organisch beter vindbaar te worden. Iedere maand een paar foto’s en teksten plaatsen valt voor veel ondernemers nog wel te doen, maar iedere maand een video publiceren is andere koek. Een camera crew, editen en dan ook iedere maand iets nieuwswaardig hebben, het lijkt onbegonnen werk. Niets is minder waar.

Video’s uploaden

Door technische ontwikkelingen en creatief gebruik te maken van nieuwe media, is het nu eenvoudig mogelijk om online video marketing mee te nemen in je bedrijfsstrategie. Naast het maandelijks bijhouden van je sociale media accounts en het plaatsen van pagina’s op je website, is het inmiddels ook gebruikelijk om maandelijks of zelfs wekelijks video’s te uploaden. De vloggers en influencers maken in rap tempo hun intrede op platforms als YouTube, Vimeo en Instagram en winnen aan bereik. Het grote succes van deze ‘Nouveau Riche’ zit hem niet in dure camera’s of uitgebreide regie, maar in spontaniteit en de kracht van herhaling.

YouTube

Gezien YouTube onderdeel is van Google werken de algoritmes hetzelfde. Gemiddeld genomen is adverteren via YouTube een stuk goedkoper dan Google Ads. Naast het maken van eigen video’s is het tevens mogelijk om te adverteren op andere relevante video’s, een combinatie van beiden biedt een nog groter bereik! Daarnaast adviseren we om video’s te ondertitelen. Dit omdat meer dan de helft van de bezoekers video’s kijkt zonder geluid.

Online video marketing door Quebit!

Wanneer je een limousine, modellen en roze olifanten wilt, dan ben je bij Quebit niet aan het juiste adres. Iedere maand een nieuwe film voorzien van de juiste keywords, dat is iets waar wij onze hand niet voor omdraaien. Wèl kun je bij Quebit terecht voor ondersteuning en advies in de juiste aanpak! Op een aantal dagen in het jaar vinden de opnames plaats en nemen wij meerdere video’s op. Hierdoor leggen we een database aan, welke wij op maandelijkse basis kunnen releasen. Een promotiefilm voor op de website, een videovacature of een referentie in beeld, alles is hierin mogelijk. Neem contact met ons op en creëer samen met de specialisten van Quebit pakkende video’s! Of klik hier voor meer informatie!


Dit blog is geschreven door

marketing manager Jeroen
Jeroen Kemp Online marketing manager