Quebit team

Vijf tips voor een succesvolle website

Uw website is slechts een middel om uw doel te bereiken. Wij staan daarom altijd stil bij de kern: de website. Waar dient uw website voor, en wie is de doelgroep? Wilt u enthousiasmeren, interesseren of de bezoeker overhalen tot actie? Het is belangrijk deze vragen eerst te beantwoorden voordat u een nieuwe website bouwt.

Een succesvolle website bouwen

Vergelijk uw website eens met de bouw van een huis. Wanneer u gaat bouwen zonder fundering zal het geen succes worden. Voor een succesvolle website gelden eigenlijk dezelfde regels. Wanneer u veel geld besteedt aan Google AdWords  maar uw website converteert niet, dan heeft u er uiteindelijk niets aan. Om bovenstaande situaties te voorkomen delen wij 5 tips voor een succesvolle website!

Tip 1: Een overzichtelijke homepage met direct een duidelijke call-to-action.

Zorg dat uw telefoonnummer en e-mailadres direct en duidelijk te zien en te benaderen zijn. Het belangrijkste kenmerk van een goede website is dat hij converteert. Dat mensen doen wat ze moeten doen: bellen of bestellen. Wees daarom duidelijk wat u de bezoekers aanbiedt en waarom zij dat bij u zouden moeten aanschaffen.

Tip 2:  Goede teksten zullen bijdragen aan een hogere positie en uiteindelijk leiden tot meer bezoekers.

Na het uitvoeren van een zoekwoordenanalyse kunt u beginnen met uw teksten op de website. Op welke woorden wordt gezocht door uw opdrachtgevers en waar wilt u op gevonden worden? Welk product of dienst biedt u aan? Iedere zoekopdracht of onderwerp kan worden gekoppeld aan een aparte landingspagina en hier kunt u unieke teksten aan toevoegen. Echter blijft het allerbelangrijkst dat u voor de voor de bezoekers blijft schrijven en u zich niet verliest in de eindeloze ‘SEO tricks’ waardoor uw tekst onprettig wordt om te lezen.

Wij kunnen u hier natuurlijk in ondersteunen. Onze SEO specialisten weten precies hoe zij een tekst moeten opbouwen zodat hij leesbaar blijft en tegelijkertijd goed scoort op SEO gebied. Geïnteresseerd of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en vraag naar onze SEO Abonnementen!

Tip 3: Verrijk u website met extra pagina’s. Bijvoorbeeld een blog of een pagina over de organisatie zelf.

Als uw website aan alle basiseisen voldoet, maar u merkt dat de concurrentiestrijd nog niet gewonnen is, kunt u pagina’s aan uw website toevoegen. Een blog is bijvoorbeeld een mooie manier om uw kennis te delen en tevens uw website op regelmatige basis van verse content te voorzien. Daarnaast is het goed om de Unique Selling Points van uw organisatie te benoemen en een stukje betrokkenheid te creëren bij uw bezoekers door een pagina aan uw organisatie en medewerkers te wijden.

Tip 4: Zorg dat beeldmateriaal origineel en van goede kwaliteit is

Belangrijk is om uw website visueel aantrekkelijk te maken. Afbeeldingen spelen hier een grote rol in. Let hierbij wel op dat u niet zomaar afbeeldingen van het internet haalt. Dit kan u een hele hoge boete opleveren. Lees hier hoe dat werkt. U kunt er dus voor kiezen om via een beeldbank afbeeldingen te kopen, maar u kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Origineel en persoonlijk.

Tip 5: Verschillende manieren om contact op te nemen

Denk aan een ‘bel-mij-terug’-formulier, een contactformulier of een offerteaanvraagformulier. Wanneer een bezoeker geïnteresseerd is in een product of dienst, is het zaak om de bezoeker te voorzien in gemakkelijke manieren om contact met u op te nemen. Het is daarom belangrijk om op elke pagina aan te geven waar uw contactgegevens te vinden zijn en hoe contact met u opgenomen kan worden. Een kort contactformulier onderaan elke pagina maakt de drempel om contact op te nemen kleiner. De bezoeker hoeft de pagina niet te verlaten en kan direct contact opnemen.

Enthousiast?

Bent u razend enthousiast geworden om deze tips door te voeren in uw eigen website, maar kunt u wel wat ondersteuning gebruiken of geeft u dit liever direct uit handen aan professionals en specialisten in online marketing? Wij staan voor u klaar! Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op! Samen tillen wij uw website naar een hoger niveau!


Maak kennis met Quebit

Dit blog is geschreven door

manager operations Kirsten
Kirsten van Beek Operations manager