Google partner
0297 745 555
Waarschuwing: Opnieuw een ernstig ransomware virus: Petya

Waarschuwing: Opnieuw een ernstig ransomware virus: Petya

Eerder besteedde Quebit aandacht aan het ransomware virus WannaCry. Dit virus ‘gijzelde’ data om vervolgens geld te kunnen eisen om de data vrij te geven. Nu is er opnieuw sprake van een cyberaanval: Petya. De cyberaanval heeft een aantal eigenschappen die overeenkomen met het virus WannaCry, zoals het geld eisen om data van een slot af te krijgen. Echter is het virus Petya vooral gericht op bedrijven en is het inleveren van geld, in bitcoins, vaak geen oplossing. Wanneer u in aanraking komt met het virus Petya wordt uw data in plaats van op slot gezet al grotendeels gewist. Het virus is gemaakt om schade aan te richten.

Bescherm uzelf tegen het virus Petya

Na het lezen van deze waarschuwing vraagt u zich vast af wat u kunt doen om besmetting tegen te gaan. Daarom vindt u hieronder een aantal tips.

  • Het is belangrijk dat uw systemen altijd op de meest recente updates draaien. Uw software biedt regelmatig updates aan die u direct kunt installeren. Dit voorkomt dat uw systeem zwaktes kan gaan vertonen en daardoor kwetsbaar is voor het virus.
  • U kunt ook regelmatig een beveiligingscontrole uitvoeren. Zo heeft u inzicht in de invloed die een virus zou kunnen hebben en kunt u op tijd maatregelen treffen.
  • Zorg ervoor dat beheerdersrechten zich tot enkele personen lenen. Wanneer u alle medewerkers beheerdersrechten verleent en daarmee toestemming geeft om wijzigingen aan te brengen in uw systeem is de kans groter dat het systeem hierdoor meer kwetsbaar is voor virussen.
  • Maak regelmatig een back-up. Dit is niet alleen handig voor onvoorziene gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld brand of inbraak, ook bent u hierdoor het virus voor en kunt u uw data altijd terughalen.
  • Klik niet op vreemde mailtjes, bijlagen of andere linkjes waarvan u de oorsprong niet zeker weet. Voor u het weet haalt u een virus binnen zonder dat u zich daar bewust van bent, en dit kan dan behoorlijke schade aanrichten.
  • Installeer, indien nog niet aanwezig, een virusscanner. Deze detecteert direct twijfelachtige of virusbevattende data en maakt hier een melding van zodat u kunt ingrijpen.

Wees dus voorzichtig met uw data en zorg ervoor dat bescherming van uw systemen in hoge mate aanwezig is! Deel uw kennis over het virus, na het lezen van dit artikel, vooral met uw zakenrelaties of collega’s. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Deel dit blog via onderstaande buttons!

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Recente projecten
Relaties over Quebit

Door de heldere aanwijzingen in het plan kon ik zelf aan de slag en heb ik alle concrete adviezen direct kunnen toepassen op mijn eigen website.

Boy van der Roest, Damas Facilitaire Groothandel Lees meer

Quebit was eigenlijk het eerste bedrijf waar ik een goed gevoel bij had. Zij tonen echt interesse in mijn zaken en zijn helder in wat ze voor mij kunnen betekenen.

Marten Horden, Horden Zonwering Lees meer

In de anderhalf jaar dat we nu met Quebit bezig zijn heb ik 30 tot 35% meer omzet gekregen. Dat is een stuk meer dan ik had verwacht.

Alex Simons, Quality Steigers en Sealing Lees meer

Mijn ervaring met Quebit – Korte lijnen, duidelijke communicatie en ze bouwen een mooi en professioneel product voor een eerlijke prijs. Daar hou ik van!

Alex van Dooren, Van Dooren Transport