Online marketing plan

Het online marketing plan: wat houdt het in?

De basis van onze dienstverlening wordt gevormd door het online marketing plan. Hier begint het mee. In dit plan zetten wij de strategie uit die speciaal op maat wordt ontwikkeld voor uw bedrijf. Tijdens een intakegesprek zorgen wij ervoor dat we alle informatie verzamelen over uw onderneming en inzicht hebben in uw doelstellingen. Samen met onze expertise op het gebied van online marketing resulteert dit in een advies dat bijdraagt aan het behalen van uw ondernemingsdoelstellingen.

Uit welke onderdelen het online marketing plan bestaat?  

Uw bedrijf onder de loep

Allereerst is het belangrijk om uw bedrijf onder de loep te nemen. Wij zijn nieuwsgierig naar het ontstaan van uw bedrijf, hoe het zich ontwikkeld heeft en wat uw doelstellingen en ambities zijn. We bekijken uw concurrentie en de ondernemingen waarmee u samenwerkt, omdat dit een belangrijk onderdeel is om de juiste strategie te kunnen bepalen. Uiteindelijk kunnen we zo vaststellen wat uw bedrijf nu echt uniek maakt: Wat zijn de USP’s (Unique Selling Points) van uw bedrijf en waarom worden klanten juist klant bij u?

Uw huidige situatie: het startpunt

Nadat we uw bedrijf hebben leren kennen, bekijken we de stand van zaken van uw huidige inzet van online marketing:

  • Uw website is het visitekaartje van uw bedrijf. Deze moet aantrekkelijk zijn voor de bezoekers en uitnodigen om contact met u op te nemen of een aankoop in overweging te nemen. Zo letten wij onder andere op enthousiaste en duidelijke call-to-actions, goede benadrukking van USP’s en prettig leesbare teksten.
  • Daarnaast is het ook nog belangrijk dat uw website aantrekkelijk is voor Google. Is het voor Google duidelijk waar uw website over gaat en is uw vermelding in Google aantrekkelijk om op te klikken?
  • Wat doet u op dit moment met social media, Adwords en advertising en maakt u bijvoorbeeld al gebruik van een nieuwsbrief?

Wanneer we dit volledig in kaart hebben gebracht, gaan wij door naar de volgende stap:

Hoe bereikt u uw doelstellingen via online marketing?

In ons advies beargumenteren wij hoe u uw ambities en doelstellingen kunt bereiken via online marketing. Wij hebben inmiddels jaren ervaring in online marketing en passen onze expertise op uw bedrijf toe. We dragen een realistisch stappenplan aan, waarin we aangeven welke resultaten u kunt verwachten en welke investeringen in tijd en geld hiervoor nodig zijn. Dit alles met het doel om uw specifieke doelstellingen te behalen.

Het voordeel van een online marketing plan

Het voordeel van een online marketing plan is dat u direct weet waar u aan toe bent. Daarnaast geeft het u een handig overzicht voor het verbeteren van uw online marketing activiteiten. Quebit kan deze activiteiten gedeeltelijk of geheel voor u verzorgen, hiervoor kunnen we u ook een voorstel doen. Hierbij kunnen wij ook samenwerken met uw eigen marketingafdeling. Lees meer over online marketing uitbesteden.

Een online marketing plan voor uw bedrijf laten schrijven?

Wilt u dat wij uw organisatie volledig onder de loep nemen? En u daarnaast begeleiden met het verbeteren van uw online marketing activiteiten? Neem dan direct contact met ons op! Vul onderstaand contactformulier in en vraag direct een online marketing plan aan. U kunt ook direct bellen naar 020-3315705! Wij verdiepen ons graag in uw onderneming!

Vraag direct een online marketing plan aan of stel uw vraag!

*Disclaimer: Uw e-mailadres wordt niet aan derden verstrekt. Bekijk hier onze privacyverklaring.